بهترین زبان ‌ها و شرکت های برنامه نویسی تحت وب از نظر جهانی و نظر شخصی بنده، خیلی از پیام های دایرکت اینستاگرامی پیچ مشاوره ما در خصوص این بود که دوستان نمیدانند چه زبانی رو انتخاب کنن برای شروع برنامه نویسی وب همونطور که میدونید زبان های زیادی داریم و همچین شرکت های زیادی ازاین روی من تصمیم گرفتم جهت افزایش آگاهی دوستان و راهنمای شما عزیزان یک پستی را در سایت منتشر کنم که در این پست به بهترین زبان ‌های برنامه نویسی تحت وب و شرکتهای آن میپردازم. پس همراه من باشید.

ممکن است زبانی برای برخی از پروژه‌ها مناسب باشد اما برای برخی دیگر نتوان از آن‌ها استفاده کرد. پس باید برای انتخاب بهترین زبان پروژه را در نظر بگیریم. در نهایت باید بهترین زبان را متناسب با پروژه انتخاب کنیم.

پروژه‌های تحت

پروژه‌های تحت وب معمولا از دو قسمت تشکیل می‌شوند. Front- end و back-end این دو قسمت هستند. front-end سمت کاربر است و back-end سمت سرور را تشکیل می‌دهد. برای طراحی ظاهری نیز از زبان‌های html ،css ،javascript و … استفاده می‌شود. به کدهایی که وظیفه پردازش و محاسبات و عملیات بر روی داده را دارند کد سمت سرور می‌گویند. کدهایی که که ظاهر گرافیکی را می‌سازند کدهای سمت کاربر هستند.


برای انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی تحت وب باید چه نکاتی توجه کرد

  1. بهینه بودن زبان برای موتور جست و جو
  2. سادگی کاربری
  3. نحوه پشتیبانی
  4. تکنولوژی که قرار است از زبان برنامه نویسی در آن استفاده کرد.
  5. نوع پلت فرم
  6. سرعت اجرا
  7. میزان امنیت مورد نیاز
  8. کارایی و عملکرد
  9. و ….

انواع زبان‌های برنامه نویسی تحت وب

در لیست زیر تعدادی از برترین زبان های برنامه نویسی که در وب مورد استفاده قرار می گیرند را لیست کردم و در ادامه مورد ارزیابی قرار دادم. اگر شما برای آموزش نیاز به انتخاب زبان برنامه نویسی تحت وب دارید، خواندن ادامه مقاله کمک بسیاری در انتخاب زبان برنامه نویسی شما می کند.

  • زبان برنامه نویسی Python
  • زبان برنامه نویسی Ruby
  • زبان برنامه نویسی Php
  • زبان برنامه نویسی java
  • زبان برنامه نویسی javascript
  • زبان برنامه نویسی C#
  • زبان برنامه نویسی asp.net
  • زبان برنامه نویسی Rust

 

زبان برنامه نویسی Python

این زبان یک نوع زبان مفسری و متن باز است که در سال 1991 ایجاد شده است. برخی افراد به دلیل ساده شدن برنامه نویسی توسط این زبان آن را بهترین زبان برنامه نویسی می‌دانند. زبان پایتون شی گرا است. از این زبان برای توسعه وب سایت، تحلیل داده، نوشتن برنامه دسکتاپ و حتی یادگیری ماشین استفاده می‌شود. پایتون کتابخانه‌های زیادی دارد. که این امر سبب کاهش تعداد خط کدهای برنامه خواهد شد. از این زبان در موتور جست و جوی گوگل و پایگاه داده‌های بزرگ استفاده شده است. از معایب زبان پایتون سرعت پایین اجرای کدهای آن است. علت کندی اجرای این کدها مفسری بودن و پویایی ذاتی زبان پایتون است. از لحاظ سرعت اجرا تقریبا این زبان همچون زبان جاوا عمل می‌کند. زبان پایتون در حال حاضر در بین ده زبان برتر دنیا جای دارد. زبان پایتون قابل فهم است. به شکلی که اگر زبان انگلیسی خوبی داشته باشید به راحتی می‌توانید آن را درک کنید. کاربردهای گسترده پایتون در علم و داده موجب شده تا این زبان به یک انتخاب عالی برای کاربردهای آکادمیک تبدیل گردد.

 

زبان برنامه نویسی Ruby

یک زبان برنامه نویسی متن باز، شی گرا و پویا است. کاربرد مهم این زبان توسعه وب است. قابل کار کردن در بیشتر پلتفرم‌ها بوده و در سال 1990 در ژاپن طراحی و ابداع گشته است. توییتر هم یکی از وب سایت‌هایی است که با زبان روبی توسعه یافته است. روبی یک فریم ورک منبع باز و رایگان می باشد. 

 

زبان برنامه نویسی Php

این زبان اسکریپتی و متن باز ساختاری مانند زبان C داشته و برای طراحی برنامه‌های تحت وب مورد استفاده قرار می‌گیرد. زبان php بر روی پلتفرم‌هایی مانند ویندوز، لینوکس و مکینتاش قابل اجرا است. سرعت اجرای کدهای php نسبتا بالا است. علاوه بر این می‌توان آن را به راحتی یاد گرفت. چرا که منابع و مقالات آموزشی بسیاری در رابطه با زبان php موجود است. فیسبوک و ویکی پدیا از جمله سایت‌های معروفی هستند که از زبان برنامه نویسی php استفاده کرده‌اند.

 

زبان برنامه نویسی java

جاوا یک زبان برنامه نویسی محبوب است که در کامپیوترهای مختلف و سخت افزارهای متفاوت می‌توان آن را اجرا کرد. این زبان شبیه زبان C++ عمل کرده و برای نوشتن انواع برنامه‌های تحت وب، موبایل، دسکتاپ، سیستم‌های تعبیه، ربات و حتی برنامه‌های پیچیده‌تر کاربرد دارد. بیش از 20 سال است که این زبان در دنیای کامپیوتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. علت محبوبیت آن این است که می‌توان آن را یک بار نوشت و در هرجا که می‌خواهید از آن استفاده کنید. به طور کل این زبان با پلتفرم‌های زیادی سازگار است. حتی از این زبان می‌توان برای توسعه اپلیکیشن‌های اندروید استفاده نمود.

 

زبان برنامه نویسی javascript

اگر یک توسعه دهنده نرم افزار باشید غیر ممکن است که از جاوا اسکریپت استفاده نکرده باشید. در این زبان از کتابخانه و فریم ورک‌هایی استفاده شده که برای ساده سازی javascript مورد استفاده قرار می‌گیرند. Css، HTML در کنار javascript برای گسترش front end استفاده می‌شوند.

 

زبان برنامه نویسی C#

سی شارپ زبانی از خانواده C است. این زبان شی گرا برای پروژه‌های اقتصادی بزرگ با پلتفرم‌های ویندوز، اندروید، وب و ios و …  استفاده می‌شود. بیشترین استفاده از این زبان انجام پروژه‌های تحت ویندوز است. برای برنامه نویسی تحت وب باید زبان C# در کنار asp.net مورد استفاده قرار بگیرد.

 

زبان برنامه نویسی asp.net

 

برخی افراد بر این باورند که asp.net زبان برنامه نویسی نیست بلکه چهارچوبی برای توسعه وب با زبان سی شارپ است. تا مدت‌ها پیش این زبان توسط لینوکس و یونیکس پشتیبانی نمی‌شد اما به مرور مایکروسافت این محدودیت‌ها را برطرف نمود. با asp.net می‌توان وب اپلیکیشن‌های بزرگ و پیچیده‌ای طراحی کرد که میزان ورودی آن‌ها زیاد است.

 

زبان برنامه نویسی Rust

قدمت زبان Rust نسبت به دیگر زبان‌های برنامه نویسی کمتر است. اما این به معنای بی ارزش بودن این زبان نیست. در سال 2018 طی تحقیقات بعمل آمده زبان Rust یکی از زبان‌های پرطرفدار بوده که همچنان عده زیادی از توسعه دهندگان خواهان استفاده از آن هستند. بیشترین تاکید این زبان بر روی سرعت و امنیت است. زبان Rust مانند زبان C  و C++ ابتدا سیستم‌های سطح پایین را هدف قرار می‌دهد.

 

اگر درمورد این زبان ها و راهنمای شروع یادگیری برنامه نویسی ، اطلاعات تکمیلی و دقیق تر خواستید به ما ایمیل بزنید یا از یک راه ارتباطی دیگر تا اطلاعات بیشتری در اختیارتون قرار بدم.

 

برای اطلاعات بیشتر :  کلیک کنید